האם המוח שלנו מסוגל להשתנות?
נוירולוגיה תפקודית או בשמה הנוסף כירופרקטיקה נוירולוגית, היא תחום טיפול או התמחות בתוך מקצוע הכירופרקטיקה, אשר יכול לטפל בן יתר הדברים גם במגוון הפרעות התפתחותיות כגון אוטיזם, הפרעות קשב וריכוז, לקויות למידה ועוד, ויוצא מתוך נקודת מוצא של היות המוח שלנו גמיש, היינו, מסוגל להשתנות במשך החיים וגם יכול לשפר את תפקודו.
הנוירולוגיה התפקודית עוסקת בהבאה לאיזון בין שתי ההמיספירות של המוח ובקיום תקשורת תקין ביניהן – דבר שחשוב ונחוץ מאוד מבחינה התפתחותית לצורך תפקודו התקין של האדם, וכאשר קיים מצב של חוסר איזון בין שני חצאי המוח ואיזור אחד תפקודו ירוד לעומת החצי השני, הדבר יכול יהיה לבוא לידי ביטוי בבעיות שונות כדוגמת בעיות בשיווי משקל, פיברומיאלגיה, אלרגיות וכיוצ"ב, וכן בלקויות התפתחותיות כגון אוטיזם, הפרעות קשב וריכוז, לקויות למידה ועוד.
וכאן נכנסת תרומתה החשובה של הנוירולוגיה התפקודית כפי שאפשר לראות בסרטון קצר זה (אפשר ללחוץ בהגדרות על כתוביות בעברית), ועל איך שהיא מביאה להצלחה בטיפול באוטיזם – על כך תוכלו לראות בתוכניתו ד"ר רורבט מלילו שהינו נוירולוג תפקודי, ובה הוא מארח אמא שמספרת על התקדמותו המרשימה של בנה שסובל מאוטיזם (מדקה 7:52) כתוצאה משימוש בשיטת טיפול זו.
ישנם סיפורי הצלחה נוספים כמו לדוגמא סיפורו של ילד שלא דיבר לפני שהתחיל בטיפול, ודוגמא נוספת שמביאה את עדותה של אמא לילד שנמצא על הרצף האוטיסטי שהתנסה בשיטת טיפול זו.
תוכלו להתרשם עוד מעדותה של אמא לילדה בת 15 שסובלת מאספרגר ואיך הטיפול בשיטה זו ממש שיפר את מצבה מבחינה חברתית וכן הביא לעלייה בציונים, ובסרטון נוסף שבו זוג הורים מספרים על הדרך בה עזרה לבנם שיטת טיפול זו.
לאחר ביצוע האבחון על ידי הכירופרקט הנוירולוגי וגילוי מקור הבעיה, הוא מתאים למטופל תוכנית עבודה אישית שמותאמת אך ורק לו – תוכנית הכוללת טיפול כירופרקטי וכן ביצוע תרגילים שונים (תרגילי עיניים מיוחדים, תרגילי שיווי משקל וקואורדינציה, מתן גירויים ויזואליים ו/או שמיעתיים ועוד מיני תרגילים אחרים, כאשר לעיתים חלקם נעשים בשילוב השימוש בתיזמון קצב מסוים), שמטרתם להביא לשיפור בתפקודו המוחי באותם איזורים חלשים שאובחנו אצלו, ולהשיב את האיזון בין שתי ההמיספירות במוחו, וכל זאת ללא התערבות תרופתית או פולשנית (של ניתוח).
אומנם שיטת טיפול זו עדיין לא כל כך מוּכּרת בארץ, למרות שכן תוכלו למצוא אנשי מקצוע המטפלים בשיטת טיפול זו, אך בחו"ל היא מוּכּרת הרבה יותר. הנה לינק לסרטון המדגים את שיטת הטיפול הזו של נוירולוגיה תפקודית בין היתר גם בהקשר לאוטיזם (בסרטון מדובר על אספרגר ואוטיזם בתפקוד גבוה), ותוכלו להתרשם גם מהרצאתו של ד"ר מלילו שהוא נשא במסגרת כנס לאוטיזם ובו הוא דיבר בהרחבה על השיטה (איכות הסרטון לא משהו). מי שירצה עוד, יוכל להרחיב את ידיעתו בנושא בלינק הזה.
להתרשמות נוספת על היות המוח גמיש ומסוגל להמשיך ולהתפתח בכל גיל לחצו כאן, ולרשותכם צירפתי לכם מאמר נוסף בנוגע לפלסטיות (לגמישות) של המוח ולאוטיזם, ותוכלו לצפות גם בהרצאה שהועברה במסגרת הרצאות TED אודות החיווט מחדש של המוח (ללא קשר ישיר לנושא האוטיזם).