שיפור בתפקוד המוחי משפר את רמת הקשב והריכוז האישי
התייחסות נרחבת לטכנולוגיית הנוירופידבק תוכלו למצוא בקטגוריה של ה"לקות שפתית" (ובקטגוריות האחרות גם תמצאו מידע, אך בפחות הרחבה), ובהקשר להפרעות קשב וריכוז, אביא לכם כאן מקורות מידע שונים לנושא זה כדוגמת הכתבה – "טכנולוגיה בשירות לקויי הלמידה", שבה יש התייחסות ספציפית לנוירופידבק כשיטת טיפול להפרעות קשב וריכוז, ותוכלו לצפות גם בתוכניתו של פרופסור רפי קרסו על שיטת טיפול זו כמסייעת לסובלים מקשיים אלו.
גם משרד החינוך נתן מקום של כבוד לשיטה זו, ופרסם באתר שלו את מאמרה של ד"ר ענת ברנע – "שיפור המוח והפרעות קשב וריכוז – מאמר מקצועי מאת ד"ר ענת ברנע", וכן תוכלו לצפות בכתבה ששודרה בערוץ המומחים, ובו היא התראיינה (ד"ר ענת ברנע) כמטפלת בהפרעות קשב וריכוז באמצעות השימוש בטכנולוגיית הנוירופידבק.
תוכלו לצפות בסרטון נוסף אודות טיפול זה שמוצע לבעלי קשיים אלו, ובסרטון אחר תוכלו לשמוע הסבר מקיף על השיטה וכיצד היא עזרה לילד בן 11 להתרכז יותר, ועוד סיפור הצלחה כמו סיפורו של סאם, וכיצד חל שיפור אצלו בלימודים ואף ביכולותיו כשחקן בייסבול לאחר שעשה שימוש בשיטת טיפול זו.
מבחינה מחקרית למי שזה חשוב לו – צירפתי לכם לינק למחקר שבדק את האפקט שיש לשיטה זו, והאם האפקט נשמר גם בתקופה שלאחר סיום הטיפול, ועוד לינק למחקר נוסף שנערך בנושא זה.
ומי שמעוניין להרחיב עוד את ידיעותיו בתחום זה, יוכל לעשות זאת במאמר שפורסם בעלון קשב ADHD בשם "ההיבט החשמלי של המוח וטיפול בטכנולוגיית נוירופידבק", או בקריאת מאמר נוסף שמדבר על כיצד שיטה זו מסייעת למי שסובל מבעיות קשב וריכוז, ובמאמר אחר, שמדבר בין היתר (בקצרה אומנם), על אלו גלי מוח מאפיינים את מי שסובל מקשיי קשב וריכוז, ולעומתם, אלו גלי מוח הטיפול בנוירופידבק מכוון להשיגם.